Alla inlägg under mars 2010

Av gyllyan - 14 mars 2010 19:03

Mycket bra idé. För oj vad roligt vi hade. Inte lika roligt att kliva upp kl 6 med dottern efter ganska exakt 2 timmars sömn. Fast ska jag vara ärligt så var jag knappast vaken förrän närmare 9. Inte direkt bakis heller...kanske lite, huvudet gör lite ont iaf.


I morse ville min son fira, för att vi har världens bästa familj. Han är onekligen en mycket gullig pojk. Så han bakade muffins och jag överraskade med chokladbollar.


Jag såg melodifestivalen på reprisen i dag. Annas låt är ju bra. Hur det sen går i stora finalen vet man ju däremot inte, dom där ute i Europa verkar inte ha riktigt samma smak som vi i Sverige. Fast Erik var ändå min favorit, faktiskt hela familjens favorit. Utom makens såklart, han uppskattar inte söta småpojkar på samma sätt som jag :-)


Oj, jag somnade visst *gäsp*

Av gyllyan - 12 mars 2010 22:10

Jag tror jag vet hur jag ska göra...om jag fick välja alltså. Jag hade ju tänkt att söka AT i Västerås och det skulle jag nog få. Men efter att ha provat det här med långa arbetsdagar, och det skulle det bli i sisådär 2 års tid om jag ska pendla dit, känner jag mig inte så sugen längre. Så även om Ackis knappast är känt för att ha bra AT så kanske det ändå är värt att vänta på det. Så träffade jag gamla favoritkursaren på MAXI och hon hade lite intressanta nyheter om det hon jobbar som. De ska tydligen göra om den tjänsten, bredda den och öka från 5 till 8 st. Start i augusti, precis så jag skulle jobba färdigt här och ha lite semester dessutom. Och det bästa, bredden innebär att även medicin ingår! Och jag har aldrig haft så roligt som när jag gick som kandidat där. Så drygt ett halvår där i väntan på AT vore ju bara skoj. Fast då förutsätter jag att jag får det...dumt, jag vet, det är ju inte alls säkert. Men man måste ju vara positiv!


Jag limmade ihop mina fingrar i dag. Det gjorde ont.


Haft två samtal i dag med oroliga småbarnsföräldrar som ville ha råd. Och jag ger dom så gärna..säger ju att jag skulle vara perfekt på den där tjänsten.


I morgon invaderas huset av två partyglada brudar, gud så skoj det ska bli!

Av gyllyan - 10 mars 2010 21:18

Har jag tydligen, fick tips om att min mamma synts på TV. Tack vare Internet har jag sett inslaget och hon gjorde bra ifrån sig. Tur, så man inte behöver skämmas ;-)


I tid till jobbet i dag med, kors i taket!


Ska göra stan med kompisen M i morgon, tänkte försöka hitta nåt att ha på mig på mitt fylleslag med Volbeat på lördag. Nåt färgglatt men rockigt. Sen har jag mindre kul ärenden också men det förtränger jag. Alltid trevligt att träffa kompisen M dock.


Torsdag i morgon, en dag närmare helgen, närmare sovmorgon, närmare Volbeat, jiho!

Av gyllyan - 9 mars 2010 20:16

För det är så mycket sol numer, helt underbart.


Bildade klubb med en av överläkarna i dag, Klubben för riktigt morgontrötta. Vi kom i tid båda två i dag till morgonmötet för första gången på...någonsin typ. Vi kom fram till att det är solens förtjänst.

Ca 30 timmars övertid i februari.

Jag tror nästan gårdagens snack om att vi behöver mer hjälp på avdelningen har hjälpt, jag har aldrig sett så många av kirurgerna på vårt våningsplan på en dag sen jag började jobba. Min sida har varit lugn i dag, jag har tom hunnit handlett mina kandidater ordetligt. Känns riktigt bra eftersom jag tycker att det är superviktigt. Jag ska absolut hålla på med sånt mer när jag blir vuxen.


Min son är en ovanligt klok liten pojke. Han berättade att han brukar lura iväg såna som slåss och retas till fröken genom att säga att de ska få glass eller en överraskning, sen avslöja vilket bus de håller på med. Good work!


Markus Krunegård på radion i morse, som vanligt blev jag fånigt lycklig och sjöng för full hals.


Inga reflektioner, för trött...som vanligt.

Av gyllyan - 8 mars 2010 21:23

Så blev det måndag igen. Som vanligt kom jag så sent att jag inte hann byta om innan mogonmötet. När ska jag börja få till det här då?

Vår (mycket bra!) nya chef ville prata med oss efter och då visade det sig att han uppfattat att arbetssituationen på avdelningen för oss underläkare inte är optimal...mild sagt. Vi diskuterade hur vi skulle kunna lösa det hela utan att vi blir bisittare. Kanske blir det så att nån kommer ner som stöd på eftermiddagarna, kan fungera. Jag hann inte hem innan lilldottern somnade, fick pussa på henne i sömnen :-(


Ramlade ner från vårt tak två gånger i går när vi skottade. Låter allvarligare än det var eftersom vi har så höga snödrivor runt om så fallhöjden bara blev nån meter. Kul känsla att åka rutschkana på ett tak.

Ite gjorde jag nåt av det jag trodde heller, jag åkte till mamma och pappa istället och gjorde mig en supermumsig, äkta cafe latte.


Nu är det faktiskt barmark här och där, visserligen bara där dom varit duktiga på att skotta från början men ändå!


Dagens reflektioner i korthet:

  • Hollywood fruar...herre gud! Anna Anka har det varit sån rabalder om men fan vet om inte hon är den normalaste av dom.
  • Fast food på LCHFvis: Färdiggrillad kyckling med ostkuber och avocado.

Ska jag någonsin hinna träffa alla jag vill träffa?


Just det, höll nästan på att glömma, en man fick troligen en hjärtinfarkt på avdelningen, tack och lov för min underläkarkollega, jag var var ute på ett helt annat spår.

Av gyllyan - 6 mars 2010 22:25

Dagens extra reflektion:

  • Gud så irriterad jag blev på Sista chansen...eller heter det Andra chansen? Skitsamma! Så fort det kommer en hårdrockare så ska det tjatas om tatueringar. Tjejerna i Crucified Barbara har ju inte ens speciellt många, den där Pauline hade lika många (få). Fan, jag har ju fler (och större) än de där brudarna *morr*

Hör småfolk vakna i bakgrunden, bådar inte gott inför natten....

Av gyllyan - 6 mars 2010 19:39

Vi var på kalas i dag, de två minsta gäddorna och jag. Lagom mycket barn så det vart en trevlig historia. Sonen hade en av sina bästa vänner där, tillika storebror till lilldotterns bästa kompis och son till en av mina bästa vänner. De bjöd hem oss till sig för att fortsätta kalaset. När det sen faktiskt blev dags att bege sig hemåt för att laga middag vägrade båda barnen. Så det blev premiär för lilltjejen att vara hemma hos en kompis själv och leka. Gick hur bra som helst så klart, hon grät dock ögonen ur sig när hon skulle hem eftersom storebror skulle sova över, hon kunde inte förstå varför inte hon kunde sova i bästisens säng?


Vad ska jag göra i morgon då? Förrutom det obligatoriska storstädet. Åka med kompisen och bada kanske...eller hälsa på kompisens nya bebis...eller lillasyster och hennes bebis som jag knappt hunnit träffa...eller kompisen i stan som jag aldrig hinner varken se eller prata med...eller kompisen i grannbyn som jag inte tror jag träffat sen före jul men som har den goda smaken att blogga så jag håller reda på vad som händer i hennes liv ändå. Troligtvis blir jag bara hemma, som vanligt.


Dagens reflektioner i korthet:

  • Det är med stor sorg som jag inser att Brad Pitt blivit gammal. Men man kan ju alltid titta på gamla filmer, då är han förevigt ung *nöjd*
  • Sista chansen, kan det vara nåt?
  • 4,5 kg kvar till matchvikt.

Dags för annas- och melonsallad med vaniljdoftande mezeyogurt. Inte fy skam det inte.

Av gyllyan - 5 mars 2010 21:42

Kors i taket, lilla dottern sov hela natten i natt. Kände mig nästan utvilad i morse. Vi hade ett litet samtal innan läggdags i går då jag påpekade att jag och pappan gärna vill sova på nätterna. Lillan tittade frågande på mig och sa "Men ni sover väl inte?" Kanske kan förklara en del.


Gjorde grym Cole slaw i dag, på hemgjord majonnäs, pluspoäng för det! Grillade revbensspjäll till, mycket gott.


Solsidan, sjukt kul!


Slutade nästan i tid i dag, vilken start på helgen. Och faktiskt börjar jag känna nån slags ömsesidig respekt för kirurgerna två trappor upp. Det är ändå en fördel att inte känna sig som en småkryp i närheten av folk som man jobbar med. Det bestämdes också att farmor (hon är naturligtvis inte min farmor men hon är så lik att det känns så) ska få lämna oss i nästa vecka, så glad för hennes skull men jag tror jag kommer gråta när hon åker.


Pratade just med min favoritVärsteråsare, bestämde oss för att nu jävlar blir det Volbeat och alkohol nästa lördag, skojigt!

Presentation


Resan började med kniven mot strupen och hjärtat i handen - en icke thoraxkirug. Nu fortsätter resan som läkaren på huset.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åsikter och tankar av andra.


Ovido - Quiz & Flashcards