Alla inlägg under april 2010

Av gyllyan - 21 april 2010 22:33

Inget får humöret på topp som lite musik. Dagens dos var D.A.D på Katalin. Mycket bra. Det hände en rolig grej där också. Mitt i sista låten sträcker sig en kille fram och säger "Visst är du Linda?" Tydligen hade jag förlöst deras barn för 4 månader sen. Jag sätter spår hos folk :-)



För att göra dagen ännu bättre så flexade jag ut 3 timmar tidigare i dag. Eftersom jag hade så lite att göra var mina kollegor så sjysta att ta de tog de uppgifter som är måsten på eftermiddagen åt mig. Så jag kunde åka hem och se en dålig film med Jon Bonjovi mitt på blanka eftermiddagen.


Fick mail från en av ställena jag hört av mig till angående jobb, dom visste inte hur många dom behövde till hösten men de ville gärna att jag kom in med en officiell ansökan. Låter ju bra iaf.


Dagens reflektioner i korthet:

  • Folk är ganska fula, överlag. Mao ska jag sluta racka ner på mig själv.
  • Snö i slutet av april, SO NOT OK!
Av gyllyan - 20 april 2010 21:17

Då var det officiellt, jag fick inte jobbet. Skit!

Upp på hästen bara, jag hörde mig för angående två andra jobb direkt när jag kom hem. Fortsättning följer.


Fick kläder som jag handlat på Halens i dag, de satt riktigt bra faktiskt. Några kg till så sitter de perfekt. Ska få en omgång från HM också, väntar med spänning.


Full kontroll på avdelningen annars i dag, trots att jag kom 1,5 timme för sent. Nej, jag hade inte försovit mig, stortjejen hade tid på Habiliteringen. Ingen botox vart beslutet.


Inga reflektioner i dag...jo förresten:

  • Dom fattar inte vad dom missar.
Av gyllyan - 19 april 2010 21:14

Men vilken skitmåndag! Fick reda på att jag troligen inte kommer få jobbet jag sökte till hösten. Är väl egentligen inte hela världen men man kan ju undra varför han ringde upp mig över huvud taget när jag sökte för sent och allt.

Så hade vi möte på jobbet om alla våra infektioner. Och jag vet att det omöjligt kan vara mitt fel men de hade ganska hårt kritik på hur arbetet sköts på avdelningen och även om de försäkrade allihopa att vi (jag och underläkarkollegan) inte alls kan lastas för de problemen så är det ändå min arbetsplats dom pratar om. Obehagligt, minst sagt. Jag fick lov att dricka terapikaffe efteråt på avdelningen. Men det positiva var att jag snackade med en av schemaläggarna i omklädningsrummet efteråt och hon skulle fixa att jag kom upp på op lite mer. Men kanske allra mest obehagliga är att infektionerna är uppe i så höga antal att avdelningen och op kanske får stängas. Avreagerade mig med In Flames på vägen hem i bilen.




Dagens reflektioner i korthet:

  • Tack och lov för vår!
Av gyllyan - 18 april 2010 21:31

Vilken söndag! Dagen började med sol så vi gick ut så fort vi kunde. Och ute stannade vi nästan hela dagen. Så tomten har blivit så fin, vintern är bortstädad och alla utemöblerna på plats. Så fort sista isen är borta i poolen ska pumpen i gång också, jag längtar. Lunch bestående av pizza-left overs på lillstugans veranda och grillat till middag. Däremellan hann det komma en liten snöstorm men två sekunder efter var allt borta igen, tack och lov.


Dagens reflektioner i korthet:

  • Varför hjälper man inte sina barn när man har möjlighet att göra det? 
  • Musiken till Pionot, underbar!
Av gyllyan - 17 april 2010 21:59

Vilket härlig lördag det varit! Första sovmorgon. Sen frukost, riktig frukost för första gången på en vecka. Efter det lite städning, kanske inte så kul men resultatet var upplyftande. 1-års kalas efter det. Alltid kul. Och oj vad stor tjejen hade blivit, för inte tala om söt. Fast det har hon visserligen alltid varit. Kom hem sisådär 10 minuter innan vi fick gäster. Inga vi brukar umgås med så det var en desto större överaskning när jag insåg att det skulle bli en mycket trevlig fika. Som blev en långfika. Som blev en middag. Och barnen lekte som om de aldrig gjort annat. Lite äktenskaplig lycka på det och lördagen var fulländad.


Skymningen i dag var så snabb och grå att det såg ut som om Islands askmoln landade i Järlåsa. Tusan vad jag tycker synd om alla som inte kommer iväg på sina semesterresor. Men vi har bokat resa till England, i september, en vecka med barnen. Jag längtar alltid dit. Det gör vi nog hela familjen faktiskt.


Jag har gjort en tårta igen. En av mina bästa vänners minsting fyllde 1 år i dag, som sagt. Och jag fick äran att baka tårtan.


 

Chokladbottnar fyllda med skogsbärsmousse, chokladgrädde och glasskräm. Spacklad med grädde.

Av gyllyan - 15 april 2010 21:05

Bytt till sommardäck på bilen i dag. Eller nåja, nån annan har bytt däck ÅT mig. Skönt i vilket fall som helst.


I dag har det känts som om jag haft kontroll hela dagen. Kan bara betyda att jag missat nåt.


Too tired for this shit. För livet i vaket tillstånd alltså. Badrum. Säng. Dexter. Sova. I den ordningen.


I morgon är det fredag, tjo ho!

Av gyllyan - 14 april 2010 19:21

Körde en EKG-registrering på mig själv i dag på avdelningen. Vet inte vad jag hoppats se, helst ingenting men samtidigt lite tillfredsställande att se att det jag känner stämmer. En mycket snabb koll efter några timmar gav minst ett VES, ett SVES och en del ospecifika förstorade T-vågor? Läge för bättre koll kanske.


Svälter, känns så där. Fokuserar på sommar och bikini så kanske det går. Fast egentligen så är det inte tanken på bikini som stör mig utan att inte alla snygga kläder sitter snyggt på mig längre...och inte har gjort så på drygt 3 år. Ska bli ändring på det!


Greys vs Dexter....

Dexter it is!


Av gyllyan - 13 april 2010 19:12

Långa, tunga dagar på avdelningen. Sjuka och inte alltid så samarbetsvilliga patienter...och anhöriga om jag ska vara ärlig. Lägg på tre sjuka kirurger och det bäddar för katastrof. Ändå ok dag, trodde där runt 2 att det skulle bli en massa övertimmar men jag satte in nästa växel och hann nästan klart i tid ändå.


Hämtade ut mediciner på vägen hem. Om man skriver ut en sort där det finns ett billigare, likvärdigt alternativ brukar ju personalen byta ut det automatiskt. Men tydligen inte när preparatet inte är förmånsberättigat. Men kloka kvinnan i kassan insåg (läste) att jag själv skrivit receptet och gjorde snabbt om det till ett pappersrecept och kunde då ändra. AJ LÖV BIIN Ö DOKTOR!


Inte har jag hört nån ifrån jobbet jag sökt heller. Lite störande eftersom det lät så väldigt positivt när han ringde och bad mig skicka in min CV. Tålamod!


Dagens reflektioner i korthet:

  • Björn Skifts. Igen.
  • Livet har vänt åter. Det kallas vår.

Dexter-time!



Presentation


Resan började med kniven mot strupen och hjärtat i handen - en icke thoraxkirug. Nu fortsätter resan som läkaren på huset.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åsikter och tankar av andra.


Ovido - Quiz & Flashcards